Index/Retour.

Power Snooker is de nieuwe variant op het Snooker. Het is ontzettend spannend door de Power Ball. Dit is de witte bal met een grote brede streep rood erover. Hieronder de volledige uitleg over het spel.

In het algemeen is Power Snooker gebaseerd op dezelfde regels als het traditionele Snooker, maar veel sneller en geeft misschien net iets meer plezier.

Elke wedstrijd heeft een speelduur van exact 30 minuten, ook al is dit midden in een frame. De frame wordt dan afgebroken en de winnaar is bekend.

Negen rode ballen worden opgerackt in een "diamond", met de punt tegen de roze aan. De gestreepte bal in het midden van het rack, is de Power Ball.

Hoeveel frames maakt niet uit, de punten tellen door in dat half uur. Degene met de meeste punten wint.

De teller start als de "diamond" is geraakt en de teller stopt als de laatste zwarte bal van een frame is gepot. Aan het einde van een frame worden de ballen opnieuw gerackt totdat het half uur voorbij is.

Nadat de ballen stil liggen, heeft de speler 20 seconden om de volgende stoot te maken.

Er staat een straf van 20 punten op als een speler hier overheen gaat. De tegenstander mag dan kiezen zelf door te gaan of de speler te laten doorspelen.

Bij de "break" (afstoot) moeten twee, of meer rode ballen een band raken. Zo niet, dan eindigt zijn beurt.

De Power Ball wordt als normale rode bal beoordeeld. Eenmaal gepot, blijft deze van de speeltafel.

Door de Power Ball te potten, scoort de speler twee punten en zal gedurende twee minuten alle volgende gepotte ballen dubbel geteld worden!

Als tijdens de Power Play (twee minuten) een speler mist, heeft diens tegenstander de resterende tijd om die dubbele puntenscore te pakken.

Het veld achter de "baulk line" heet de Power Zone. Als de speelbal van daaruit ballen pot, tellen deze in punten dubbel.

Tijdens de Power Play zelfs vierdubbel!

Een fout, bijvoorbeeld de speelbal potten, telt tijdens de Power Play ook in foutscore dubbel.

Na een fout mag de tegenstander de speelbal overal in de Power Zone leggen.

Wordt er een fout gemaakt als er vanuit de Power Zone is gestoten, telt de straf ook dubbel. Uiteraard tijdens de Power Play vierdubbel!

Als een wedstrijd toch in gelijkspel eindigd, zal de tafel worden vrij gemaakt en alleen de zwarte bal worden opgelegd in een black ball game.

Have fun playing!